Novi Sad
07.07.2015.
15:15 > 17:09
Udruženje ugostitelja Novog Sada neće podržati Nacrt odluke o radnom vremenu ugostiteljskih i trgovinskih objekata.
  • Rade

    07.05.2016 14:06
    1984
    Sinoc sam sa drugarima hteo da izadjem u grad. U 11 sati su mi rekli da nista u gradu nece raditi posle 12. U tom trenutku osetio sam se kao da sam u 1984. Jos samo fali da nam uvedu policijski cas posle 12 sati posto teleskrinove u svakoj kuci vec imamo. Citam ovde komentare nezadovoljnih gradjana bukom. Naravno da se to moze mnogo efikasnije resiti boljom izolacijom i strozijom kontrolom zatvaranja basti sa cime se slazem. Ova odluka nece nista pomoci sa tim posto ce sada mladi skupljati ispod zgrada na klupama i pravice jos vecu buku. Citava drzava nam je ruina ali je najvaznije da kafane ne rade posle 12 jer nam smeta buka ??? Hocete da licite na evropske prestonice ? To vam je bitno ?Ne mogu da opisem koliko me boli ona stvar kako je u Becu , Parizu i Londodnu. Prepisite se vec jednom vi koji hocete da budete Englezi , Francuzi i Nemci i lepo se iselite i pustite nas Srbe da zivimo ovde onako kako mi zelimo. Pustite me prica kako je to negde tamo u civilizovanoj Evropi uradjeno. Ja vam iskreno govorim, samo nam fali da uvedu i policijski cas sto su vec ocigledno u civilizovanoj Jevropi uradili. Nije ovde rec o glupavom zakonu vec sto nas navikavaju da im damo jedinu stvar koja nam je jos ostala a to je sloboda. I odusevljene mase to pozdravljaju. Polako, uvesce oni nama i zakon sta smemo da jedemo a sta ne. Zamislite se malo , kad nam dovedu Evropu ovde onda necemo imati gde da pobegnemo i tada cemo se samozarobiti. Popizdio sam totalno....
  • Dubravka Maksimovic, Laze Tele

    25.09.2015 09:59
    Radno vreme u ulici Laze Teleckog
    Iako sam samo dugogodisnji stanar ove ulice, ne slazem se sa drasticnim smanjenjem radnog vremena, jer ne vidim posebne dobrobiti od toga. Predlazem da radnim danima lokali rade /i pustaju muziku/ do 01h posle ponoci, a petkom i subotom do 02h.
    Po meni je mnogo vaznije napraviti selekciju drugog tipa, npr. zabraniti "narodnu" i turbo-folk muziku, ukloniti kafancine iz strogog centra, kojima tu apsolutno nije mesto, uvesti vise kontrole u pogledu tuca, ubistava, droge, oruzja, prostitucije i sl. Novi Sad je grad kulture, pretenduje da to i zvanicno bude, centar mora da zivi, da bude uredjen u svakom smislu i privlacan svih dana u godini, a ne samo u vreme EXIT festivala. Gradovi zive 24 casa u svetu. Pokusajmo zajednicki da izmestimo iz strogog centra sve "posasti" koje i nas same sramote, a pustimo mlade svom vremenu i zabavi, jer im na zalost i onako ne pruzamo skoro nista.
    Sto se tice odmora i sna svih nas, budimo iskreni, retko se ide na spavanje pre ponoci, jedan sat posle ponoci, skole i ustanove imaju svetsko radno vreme i imamo vremena za dovoljno sna - pod uslovom da ne gledamo farmu ili koji drugi rialiti show!
  • Vlada

    09.07.2015 13:09
    Živeo sam u centru dok mi buka nije smetala, kad je počela da mi smeta odselio sam se u stambenu zonu. Meni je interes da kafedžije u centru plaćaju porez, da pružaju kvalitetnu uslugu i ne zapošljavaju kriminalce. Apsolutno mi NIJE u interesu da zatvaraju kafić u 11 kad želim da se provedem posle naporne nedelje; onaj kome jeste, njemu je u interesu da nađe mirnije mesto za život, kao i ja.
  • Bole

    08.07.2015 19:06
    Stop ludilu
    U svim evropskim zemljama posle 10 uveče gradovi idu da spavaju, jer sutra je radni dan. Izuzetak je Španija, koja je u svemu, pa i u radnom vremenu, pomerena zbog klime. Zato treba otpočeti kakmpanju sa završetkom noćnog šivota do 11, najkasnije 12 časova. Sve ostalo je bolesno.
  • Milos NS

    08.07.2015 16:44
    Milos NS
    Da mladi izlaze i budu glasni do kasno u blizini stambenih objekata ne možemo izbeći. Policija će uvek imati posla kod ovih koji su glasniji na mestima gde ne bi trebalo.
    Što se kafića i klubova tiče, najviše vezano za ozvučenje, logično mi je da radno vreme određuju vlasnici objekata, dokle god buka ne smeta okolini. Na primer moj predlog je da se uvede pravilo gašenja/uklanjanja ozvučenja koje je postavljeno van lokala (na otvorenom) posle 22:00h ili koje god vreme se odredi, ali pristojno, a unutrašnjost prostorija izolovati zvučnom izolacijom (postoje jeftini materijali koji izoluju prostorije od zvuka gotovo do 100%). Tako na primer ovi što su unutra ne smetaju ovima što su napolju, vlasnici mogu da rade dokle hoće a mi kao slobodni građani možemo da idemo u kafanu kada hoćemo - U tri ujutru? U tri ujutru!
    Ako nam lokali budu prestajali raditi u 12h to će uticati i na turizam. Treba da ostanemo ovakvi kakvi smo što se tiče provoda, samo malo utegnuti pravila i podignuti standard vlasnika kafića, jer da zarađuju, zarađuju bome i to pošteno.
  • 08.07.2015 11:59
    Bravo!!!
    Bravo za neciji komentar dole, citiram "premestiti klubove iz centra na Spens unutra" i onako zvrji prazan... Lepo je sve zatvoreno i zapecaceno, nece se cuti buka a svakako je koliko toliko udaljen od stambene zone u okolini! A na dobroj je lokaciji! Cak ce i ugostiteljima biti jeftinija kirija jer je u Laze Teleckog mesecna kirija oko 2000 evra!
  • Toma

    08.07.2015 11:26
    treba saslušati ugostitelje
    i to zapisati, i uraditi sve protiv.
    jer njih samo zanima da napune džepove, a nas zanima da živimo normalno.
    Mi PLAĆAMO DEBELI POREZ ovoj državi da bi štitila naše interese, naš interes nije kafedžijski interes nego naš miran život !!!! Ako smo u sukobu interesa, naš interes je VAŽNIJI!

    Kafići za dokone su samo svojih vlasnika interes.
    Ako grad i država nisu u stanju da zaštite naša prava onda neka nam prvo vrate pare od poreza, i neka nam daju odrešene ruke mi ćemo sami zaštititi svoje interese.
  • 08.07.2015 10:15
    Evo 2 primera

    Kolumbija je uvela zabranu prodaje alkohola posle 10h. Za 10 puta se smanjio broj poginulih u saobracaju i u br samoubistvima. Kad moze takva zemlja u dzungli to da uradi pa valjda mozemo i mi.

    2. Meni su se klinci skupljli ispod prozora redovno svaki dan od 22 do 7 ujutro. Nekoliko puta sam ih lepo zamolio da ne rpave galamu da idu negde drugde a ne ispod prozora. Nisu hteli. KOmsije su ih gadjale petardama i to dinamitskim i zamislite da se covek ne probudi od te buke. li klinci uporni. Dojde policija rastera ih oni dodju posle 10 min.
    Sve dok jednom nisam sisao sa 2 prijatelja pa udri tuzno ali istinito zao mi je zbog toga ali od kad smo ih tukli vise nisu dosli. Inace sam hirurg po struci a treba mi sna ali ipak ovo neopravdava moj postupak
  • hahah

    08.07.2015 07:07
    sve mi je jasno, da ljudima smeta buka, i ja zivim na naselju pored veoma prometne i iritantno bucne raskrsnice, ali ne mogu da ne umrem od smeha na ovog/ovu sto strepi da li ce preživeti zvuk preko reke. hahah koja drama. i naravno botova koji su odmah iskoristili priliku da eto kao fol serendaju kako je vucevic ipak mozda sjajan. koje fore hahahha
  • 08.07.2015 06:52
    Mirko i Slavko
    Kljucna stvar je zastita stanovnistva od buke. Molim gradske vlasti da tome pridaju vise znacaja, jer je normalan i miran san pretpostavka zdravlja i normalnog funkcionisanja svakog stvora.
    Osim ogranicavanja radnog vremena, sto samo po sebi nece resiti stvar, bitnije je razraditi procedure i mehanizme kontrole te iste buke. Neko je pomenuo club-restoran na Cardaku, pola Kamenice ne moze da spava od njih, ori se po brdima, cesto od popodne pa do kasno u noc. Trenutno je stanje takvo da na buku nemate kome da se zalite. Policija izadje na teren, kaze im da stisaju, oni tog trenutka utisaju, sutra opet po starom. Molim da se za prekoracenje nivoa buke (a po Pravilniku o dozvoljnom nivou buke po zonama) dele drakonske kazne, inace sve ovo nece uroditi plodom. Posle ce se svi cuditi nad postradalima u saobracajkama, a ovamo pola grada ne moze da spava jer tresti muzika (nebitno kad, glasna muzika je glasna i u 21h i u 24h). Takodje molim da tom odlukom ustanovi i inspekcija koja ce raditi nocu i biti opremljena opremom za merenje buke, tako da ce te iste kazne moci ispisivati na licu mesta, u trenutku zaticanja prekrsioca na delu. Ako vam je stvarno stalo da to resite, a stvarno je mnogo gradjana koji to zele.
    Dakle, hocu reci, akcenat je tu na prekomernoj buci, bilo kad, bilo gde. Radno vreme i lokacija nece promeniti stvar. Ako je lokal dobro izolovan, i ako vani ne cujete buku, neka rade dokle hoce. Ali cim se buka cuje, molim mehanizam da se to odmah utvrdi i da se ispise kazna, drakonska. Samo momentalne drakonske kazne ce resiti taj problem s bukom.
    Druga stvar je buka koju proizvodi omladina pri dolasku i odlasku u te lokale, e to se ogranicava radnim vremenom i policajcima pozornicima. U Hrvatskoj, u jednom gradu, na lokaciji slicnoj nasoj Laze Teleckog, svaki vikend budu dve tri marice, da vidite kako je omladina mirna kad izadje, ne vriste, ne drece ne prave probleme.
  • Pozdrav sa Labe

    08.07.2015 06:45
    da se i ja oglasim
    evo citam ovde komentare, pa ne mogu da odolim a da ne kazem da po Hamburgu i Berlinu treste SVAKI DAN LETI I ZIMI lokali do minimum 06-07 ujutru po cetvrtima koje su istorijski te reputacije.. i izgleda da nikom ne smeta.. cak je i pusenje duvana i marihuane svuda dozvoljeno (u lokalima) pa izgleda da nikom nista ne smeta. tako je vec stotinak godina.. ko ne veruje nek vidi ovaj divni pijani video od pre 50 god: https://www.youtube.com/watch?v=lCZMmKV34Z0
  • 08.07.2015 06:41
    Molimo pomoc
    Nivo buke i vibracija koji je nocas dopirao sa Trga je bio nepodnosljiv,a da ne kazemo da je sve trajalo do 02 h. Plicija nemocna, nadlezni odobrili,a za svaku primedbu obratiti se kancelariji gradonacelnika. Naravno, nadlezni nisu bili u centru nego ko zna gde. Koristim ovu priliku da vas zamolim da se u ime gradjana obratite organizatorima da imaju malo obzira prema ostalim ziteljima centra jer ovo nije livada i da osim stanara ovde ima i gostiju po hotelima koji su debelo platili smestaj, a ne mogu da spavaju do sitnih sati.
    Nadam se da cete shvatiti ozbiljnost ovog problema i objaviti ovaj moj apel,jer nocas nas ceka jos jedna ovakva zurka,a tek je sredina nedelje.
  • IVAN

    08.07.2015 06:34
    komsinica
    U blizini gde zivim nema lokala a mislim da treba ugostitelje pustiti da rade i ako mogu u nasoj Srbiji i zarade nesto.Medjutim imam komsinicu koja je nervno obolela i nespava celu noc.Galami po dvoristu, lopta se, u dva ujutru pere mlazom vode
    dvoriste....Kojim nacrtom je to regulisano?
  • 08.07.2015 06:34
    Da ne grešim dušu, zaista ima kafića gde se u 23h unosi bašta, gasi muzika i pravi fajront, ali takvih je 10% u ovom nekad gradu. Na žalost, 90% čine tzv. klubovi i kafići, stecišta seljačina kojima je provod = odvaliti se od alkohola, iseći vene na neko zlo iz kuhinje Saše Popovića ili Željka Mitrovića, onda to oko 3h noću zaurlati po ulicama, i kao šlag na tortu, dobro se izjuriti automobilom pre povraćanja.
  • Spark

    08.07.2015 06:27
    Nigde...
    ... u malo civilizovanijim zemljama nema ovakvog nocnog derneka kao kod nas. Jedino i iskljucivo u turistickim zonama (u toku sezone) u Spaniji, Grckoj i ponegde u Italiji pijani Nemacki i Engleski tinejdzeri prave sra**, koja naravno, ne smeju kod svoje kuce, a ovi ih tolerisu zbog zarade (sto je pogresno i lose). Ali, ovi nasi babuni to rade preko cele godine. U ovoj zemlji nista ne funkcionise, samo totalna odvala i ludilo.
    Ali nismo jedini, to je tako u svim siromasnim i nedovrsenim drustvima.
    Cak i ako se dovedu u red kafici i klubovi (sto je tesko poverovati), sta cemo sa ulicnim 'zivotom'? Siguran sam da se u Srbiji sledecih pola veka niko normalan nece moci normalno odmoriti, a kamoli naspavati. Nisu samo nocne sove problem. Preko celog dana ne prestaje ludilo, pogotovo u blizini skola. Nasa deca se ne igraju normalno, oni se stalno svadjaju, vriste i tuku. Nisu oni krivi. To je manir koji smo im mi preneli.
    U policiji koja nevoljno salje patrole (ako uopste i posalje), kazu da nemaju nacin da sankcionisu ulicnu dreku, osim da upozore izgrednike (?). Nema kazni, niti privodjenja. Niko ti nista ne moze, pogotovo ako si maloletan. O cemu onda pricamo?
  • nix

    08.07.2015 06:26
    ma pazi ti nji'
    'leba bez motike,klasicna srpska posla......
  • Posmatrač

    08.07.2015 06:16
    Poštovani sugrađani, ako želite da se reši problem radnog vremena ugostiteljskih objekata aktivno učestvujte, ali ne na portalima komentarišući Nacrt. Pišite službi Gradonačelnika, Upravi za propise,ministarstvu turizma, Agenciji za privredne registre koja vrši registraciju privrednih subjekata. Samo na taj način možda uspemo nešto da promenimo.
  • каћан

    08.07.2015 06:02
    @Bojan
    Потпуно си у праву, код нас има кошаркашки терен где се бесни клинци скупљају и по читаву ноћ вриште и урличу.Други дан кад осване од срче и смећа не можеш прићи терену за баскет.
    Законом треба уредити да ко хоће да ради читаву ноћ, плати тродупли порез, па ко воли нек изволи.
    И наравно сви да буду једнаки,што је код нас немогуће.
  • Nadrndana

    08.07.2015 04:47
    Ajd malo u škole
    Kafedžije se unapredile pa izigravaju prave gazde i bizMismene.Slabog morala, neproduktivni, kradljivi i povezani sa još gorom inspekcijskom bagrom, devojčurama od plastike,nadobuidni i agresivni izigravaju kontrolore novosadske stvarnosti.Jedva pismeni, bez kulture, teške lenčuge koje kupe piće za tepsiju ribe pa ga onda preprodaju po višestruko većoj ceni, sada kupuju i fakultetske diplome.Dakle, strašno umno.Dok je tolikih punih bašta na ulicama vidi se koliko je sive ekonomije.Niko ne radi a svi gospodski piju skupa pića po kafančugama.Debele ćelave bilmeze polegale na stolice bi trebalo na javne radove.
  • 08.07.2015 00:57
    Nedavno bio u Austriji sa društvom. Izašli oko 20:30 u neki restoran da nesto pojedemo i popijemo. Seli u baštu restorana, naručili klopu i cugu, lagana muzika svira, klopamo, cugamo, zezamo se. U 22:00 dolazi konobar i moli nas da se premestimo unutra u lokal, ne možemo vise da sedimo u bašti. Pitamo zašto, u čemu je problem. Kaže konobar da se restoran nalazi u stambenoj zoni i da po zakonu u 22:00 mora da gasi muziku i da zatvori baštu jer iznad lokala žive ljudi. Ništa, premestimo se unutra u lokal, naručimo još jednu turu cuge. Pitamo jel' može muzika da se pusti unutra. Ne može, ljudi stanuju iznad ponavlja konobar. Oko 22:40 ponovo dolazi konobar i govori nam da je sada prilika da narucimo poslednju turu ako mislimo da jos nesto popijemo pre fajronta. Pitamo ga kada je fajront a on odgovara u 23:00. Pitamo ga zasto tako rano fajront, petak je, mi smo turisti koji su dosli da se provedu. Ponavlja konobar kao papagaj stambena zona, ljudi žive iznad, pored, preko puta. Ništa, platimo i krenemo dalje. Nismo ni narucivali tu poslednju turu, preselo nam. Sednemo u metro i pravac u centar Beča, tamo valjda lokali rade duže, turisticki je grad. Izadjemo iz metroa kod katedrale Svetog Stefana. Kad' ono pustoš u sred srede Beča. 90% lokala se zatvorilo jos u 18:00, 9% se zatvorilo u 23:00 a u onaj 1% što rade do 24:00 nisu ni hteli da nas puste unutra jer je vec bilo 23:30. Nisu nam dali ni nešto onako sa nogu kod šanka da popijemo. Pitamo lika na vratima jel' ima negde da nesto radi duže. Kaže ima par diskoteka i klubova, ali dok mi do tamo stignemo taxijem već ce biti fajront. Ništa, uputimo se ka hotelu, kupicemo neku cugu u nekom marketu usput pa cemo cugati u sobi. Čoveče, nigde ni jednog otvorenog marketa, trafite, piljarnice. Sve zamandaljeno, pogašena svetla, avetinjski prazne ulice. I onda mi ovaj kafedžija priča bajke da tamo preko lokali, ludilo, cuganje, djuskanje, provod traje do ranih jutarnjih sati.
  • Muzicar

    07.07.2015 23:28
    Putujem i uvek se prijatno iznenadim napolju kako nema tandrkanja po kaficima, takodje nepisano pravilo kod nas je da u buticima tandrce muzika, sto je takodje potpuno besmisleno i iritantno.
    Treba postovati pravo drugih na mir, mi smo kao neki divljaci neizivljeni. U engleskoj se nista apsolutno ne cuje na ulici, klub radi uvece ali je ispod zemlje i izolovan tako da nemas pojma da je tu.
    Ako idem da prosetam centrom ne moram da slusam na pocetku Zmaj Jovine dva prelosa tezgarosa kako pevaju Crvenu Jabuku i slican trash. Prosto ni kulturoloski nije na mestu a imam i pravo da prodjem tuda i da mi se niko ne dere u uvo. O buci koju kafici nocu proizvode do u kasne sate ne vredi ni trositi reci, to je bruka i sramota i ovog grada i drzave.
  • 07.07.2015 23:22
    sutra je radni dan. Ne mogu elementarnu potrebu da zadovoljim, da spavam! Exit nije poceo. Koji zakon opravdava ovu buku koja dopire iz centra?
  • cudo

    07.07.2015 23:17
    kafic na samoj obali na Keju?
    Da li ste videli kafic, na divljoj plazi na Keju? Znaci ne verujem. Danima je postavljao bastu i veceras je poceo da radi. Lepo ukljucio agregat za struju, nadimio i zasmrdeo kej a gosti uz svece uzivaju u smradu i buci od agregata. Pri tom dva para komunalnih policajaca mirno setaju po keju i nista im ne smeta. Boze pomozi nam
  • citam

    07.07.2015 22:42
    ne verujem
    Ma vi ljudi pojma nemate. Napravis 'lokal', registrujes ga kao neki bilijar klub, i u njemu pravis zurke. Zvanicno radis do 23h, oko 23:45h tek krenes da teras goste, muzika i dalje radi. Dok se ne isprazni 12:30, 1:00. Muzika i dalje radi. Gosti pijani k'o dupeta u sred radne nedelje dok se ne ispricaju vec je 2:00. I onda turiranje kolima do pola 3. Seljacine proklete. Pozatvarati sve lokale u laze teleckog, pustite ljude da zive. 2 diskoteke su vam dovoljne, pravite ih na spensu ili negde izmedju Novog Sada i Indjije. Da li ste vi normalni o cemu mi pricamo.
  • 07.07.2015 21:06
    vladaNS
    Zabraniti svaki vid uznemiravanja, preglasne žive muzike cike i galame. Imam nesreču da živim u Kamenici, naselje Čardak, u blizini jednog navodno elitnog kluba gde živa svirka od ranog popodneva počev najčešće vikendom, a u poslednje vreme i radnim danima izluđuje one koji imaju pravo na mir. Gospodo ako slavite bilo šta srećno vam bilo ali te goste vodite u vaše dvorište vašim familijama pod prozor a ne da mi nepozvani učestvujemo u svakom slavlju. Nadam se da će vam neko pametan doskočiti i naučiti kulturi življenja!!!
    Pozdrav iz Vojvodine

  • gordana

    07.07.2015 20:40
    obišla sam mnoge zemlje i gradove, nigde kao u Srbiji ne postoji ovakva dreka do zore. Stanujem van grada, u Sremskoj Kamenici, sa splavova se čuje muzika do 04.30 ujutro, čak i radnim danima. Čim dodje leto, strepimo kako ćemo preživeti i ići normalni i ispavani na posao.Ja mislim da u Srbiji prednjače Novi Sad i Beograd. Splavovi i splavaruše.Zar ne postoji neki drugi vid zabave, osim napijanja i lumperajke. I sve mislim, narod se žali kako loše živi. U ovoj besparici, pune su kafane. U drugim svetskim gradovima, gde su turisti brojniji nego ovde, ne može se naći restoran ili kafana koja radi duže od 22 h. Ako je ugostiteljima izgovor da moraju da zarade za porez, neka se bune za porez, uostalom nisam sigurna da ga baš uredno plaćaju. Ne moraju da terorišu gradjane.
  • Detelinara

    07.07.2015 20:31
    Kroz sugavu Detelinaru ne mozes normalno proci sa kolicima, i normalno prosetati sa decom. Ko dopusti kafice u stambenoj zgradi, zasluzio je toljagom da se mlati 3x na dan.
  • Tomo

    07.07.2015 20:22
    propis
    Prepišite od komšija. Mađara, Austrijanaca ili Nemaca i nećete pogrešiti.
  • Profa

    07.07.2015 19:56
    Pitam studente koji spavaju na času, u čemu je problem? Da li su dosadna predavanja i je l' to spavaju samo kod mene?
    Kažu, po Bolonji su im predavanja obavezna, ali ih ubi noćni provod. Zato spavaju na svim prepodnevnim časovima...
    Pa zašto ostaju tako kasno?
    Jer se u NS izlazi posle 23 h i ostaje skoro celu noć. Tako je radno vreme "exkluzivnih ugostizteljskih objekata".
    Znači, ovi "ugostitelji" su dobrim delom krivi.
    I man'te me te priče kako je ovako kao kod nas svuda u svetu sa ugostiteljskim objektima! Nema ni B od buke. Policija vam je na vratima odmah. Koja bre glasna muzika. Čak i za puštanje vode u WC ili tuširanje noću u pojedinim zemljama, eto odmah policije!
  • 07.07.2015 18:35
    A sta na to kazu Malinari?
  • Koja

    07.07.2015 18:01
    najbitnije...
    bi bilo da se muzika malo tise pusta. Nije mi jasno cemu tako glasna muzika koja svima smeta, kako gostima koji ne mogu da pricaju, tako i neduznim komsijama. Mislim da je tu glavni problem.
  • Stari Grad

    07.07.2015 17:59
    Budala
    Mozda da pise kraljici Elizabeti II da se zali...
  • ljosa

    07.07.2015 17:57
    lopovo
    ok ali onda primeniti sve druge mere
    provera zaposlenih
    fiskalni racuni
    "crno" pice sa pijace
    i dr propisi
    kontrolisati i komunalne "lopove"
    koji su u dilu
    Ima nacina ali nema volje
    Sad se " ugostitelji" smeju!
  • Beli listić

    07.07.2015 17:53
    Možda nisu loši...!
    Može li ova vlast da uvede u Novi Sad civilizacijske principe i ograniči teror kobajagi ugostiteljske industrije. Predhodna vlast je samo pričala o tome, ali nikada, verovatno zbog korupcije, nije pristupila ovome na pravi način. Glupa je priča o Evropi jer gore navedeni ugostitelj može da priča onima koji nisu mrdnuli dalje od Iriga. Svuda je ograničenje kao što se navodi u Nacrtu odluke, u Beču na primer, gde se posle ponoći na ulici nesme suviše glasno pričati i ili vikati, a o puštanju muzike da se i ne govori. Jednostavno, policija je tu, a onda to mnogo košta veseljake.
    Ako ova vlast to "izgura" možda i nisu loši kao što se čini...
  • 07.07.2015 17:37
    Oni su jedini koji ne treba da se pitaju o ovom zakonu.
  • Teča

    07.07.2015 17:30
    Kupiš pivo po 55rsd a prodaš ga po 250rsd. 'Ajde, sikter da se radi nešto... Dosta ste grickali kašičice i glumili gazde. O tome koliko "ugostitelji" poštuju zaposlene da i ne pričamo.
  • 07.07.2015 17:05
    perica
    Očito da ljudi ne shvataju da žive u gradu. Ako hoće totalnu tišinu i mir neka prodaju stanove u centru i neka idu na selo. Tamo će imati neophodan mir i moći će da uživaju. Svugde u urbanom svetu postoje delovi grada sa klubovima i radno vreme je do ranih jutarnjih sati vikendom, a preko nedelje do 1 sat iza ponoći. Nikom to ne smeta. Mnogo sveta od toga živi. Grad ubira prihode od poreza i od zakupa bašti. Postoji bar neki turizam i ponuda. Ukidanjem se dobija spavaonica i palanaka. Mnogima od tih koji hoće tišinu smetaju i deca na igralištima i sl.
  • Spark

    07.07.2015 17:04
    Ako iselite bircuze...
    ... izvan stambene zone i resite problem buke, besplatno cu cistiti ulice i kositi travu narednih deset godina.
  • Bojan

    07.07.2015 16:51
    Heh, ovi hoće da rade duže, a u subotu sam video u 7h ujutru čopor pijanih kako se vraćaju iz provoda. Ja stvarno ne znam šta dotle rade. Mada ako skrate radno vreme, omladina će se verovatno skupljati po klupama ispred zgrada pa opet nije rešenje. E sad, budi pametan.
  • -

    07.07.2015 16:41
    -
    ..bes srbiju

    90% proizvodnih radnika je ostalo bez posla a
    nezadovoljni su zaposleni
    ugostitelji, advokati i medicinari
  • 021

    07.07.2015 16:06
    NS
    "Da bi bili van mesta stanovanja, potrebna je infrastuktura koju treba da obezbedi Grad"
    - Misliš, da ti Grad, tj. građani, obezbede (novu) infrastrukturu (van stambene zone), gde ćeš ti da "držiš" klub?

    "Noćne klubove i diskoteke treba ostaviti da rade kao što i sada rade, do tri časa iza ponoći, a uvesti strožu kontrolu"
    - Je l' ne kapiraš da nećemo buku posle 22h ili se samo praviš? Ponoviću, ne želimo nikakvu buku posle 22h, koju čujemo u stanu. Ako ti je to jasno, onda verovatno razumeš i to da nije potrebna ta kontrola, o kojoj pričaš. Finansijska i bezbedonosna jeste, to svakako.


    "U svetu su noćni klubovi i diskoteke u centru grada, a nikome ne smetaju"
    - Govoriš o tome kako je u svetu onim ljudima koji su vrlo malo proputovali, zbog višegodišnje nemaštine. Nije bitno kako je igde drugde u svetu, bitno je šta želimo mi koji živimo ovde. O nama govorimo, ne o tamo nekome. Ostavi se PR-a, radi svoj posao, ugostiteljski.

    "Nama treba zakon o ugostiteljstvu koji Srbija nema."
    - Prvo ti poštuj zakone koje imamo: zabranjeno je praviti buku posle 22h.
  • tapir

    07.07.2015 15:57
    Nisu to ugostitelji, to su preprodavci pica.
  • Zoran

    07.07.2015 15:53
    Grad ili palanka?
    Kroz grad više ne možeš proći peške od bašti kafana koje sve pešačke staze maksimalno zakrčuju. Pri tome se zna kome iz gradske kuće se daje provizija. Ono je užaš!
  • nisam bot

    07.07.2015 15:41
    Jedna (ili ce pre biti jedina) pametna stvar od ove vlasti.
  • dule

    07.07.2015 15:40
    "Svi novosadski klubovi i diskoteke, ističe Stanojević, u stambenoj su zoni, a da bi bili van mesta stanovanja, potrebna je infrastuktura koju treba da obezbedi Grad, a ne ugostitelji."

    Fantastično, ovaj bi da mu mi sagradimo kafanu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna